*English Below

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi 2024-2025 akademik yılına ilişkin Erasmus+ KA131 öğrenim hareketliliği ilk başvuru sonuçları 4 Nisan 2024 tarihinde açıklanmış, sonuç duyurusunda ilgili listelerin kesin sonuç listeleri olmadığı ve kesin sonuç listesinin bölüm koordinatörlerinin değerlendirmesi ve resmi itiraz süresi sonlandıktan sonra (12 Nisan 2024) duyurulacağı belirtilmiştir. Bu kapsamda, sizlerden ve bölüm Erasmus Koordinatörlerinden gelen itiraz/talepler ve değerlendirmeler sonrasında, bölümlerimiz tarafından uygun bulunmayan başvurular olduğu görülmüş ve ayrıca itirazlar neticesinde yerleştirme sisteminde teknik bir hata tespit edilmiştir. Bu hatanın düzeltilmesi ve bölümlerimiz tarafından uygun bulunmayan başvuruların ardından ilgili üniversite kotalarının boş kalmaması adına yeni ve nihai bir yerleştirme yapılacaktır.

Bahsi geçen değerlendirme sonrasında, 4 Nisan 2024 tarihinde ilan edilen listelerde değişiklikler yaşanması beklendiğinden, yeni yerleştirme sonuçları ilan edilene kadar Uluslararası İş Birliği Ofisi tarafından yapılacak duyuruları beklemeniz ve herhangi bir belge hazırlamamanız rica edilmektedir.

NOT: Yeni yerleştirme sonuçlarının 24 Nisan 2024 (Çarşamba) tarihine kadar açıklanması planlanmaktadır.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar,

Uluslararası İşbirliği Ofisi

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Students,

As you know, the first application results for Erasmus+ KA131 study mobility for the 2024-2025 academic year were announced on April 4, 2024, and it was stated in the result announcement that the relevant lists are not the final result lists and the final result list will be announced after the evaluation of the department coordinators and the official objection period (ends April 12, 2024). In this context, after the objections/requests and evaluations received from you and the departmental Erasmus Coordinators, it was seen that there were applications that were found to be inappropriate by our departments and also as a result of the objections, a technical error was detected in the placement system. A new and final placement will be made after the correction of this error and the applications found ineligible by our departments in order not to leave the relevant university quotas empty.

After the evaluation of these objections and requests, since the lists announced on April 4, 2024 are expected to change, you are kindly requested to wait for the announcements to be made by the International Cooperation Office and not to prepare any documents until the new placement results are announced.

NOTE: The new placement results are planned to be announced by April 24, 2024 (Wednesday).

Thank you in advance for your understanding.

Best,

International Cooperation Office