Türkiye ile Balkanlar arasında bir köprü olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) tarafından Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da 2003 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

2019 yılında 11. Dönem mezunlarını veren; lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim veren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde eğitim dili İngilizcedir. Eğitim – Öğretim sistemi Bologna kriterleri ile uyumludur. Öğrencilerimiz, Avrupa'daki veya dünyadaki diğer üniversitelere kolaylıkla geçiş yapabilir veya diğer Üniversitelerden Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ne gelebilirler. Bu sistem, üniversite içinde fakülteler ve programlar arası geçişleri de kolaylaştırmaktadır. Üniversitemizin denkliği Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından  tanınmakta olup, birçok bölümümüz ÖSYM Tercih Kılavuzunda yer almaktadır.

ABD, Avrupa, Türkiye ve Bosna - Hersek gibi çeşitli dünya ülkelerinden gelen seçkin öğretim üyeleri lUS'ta ders vermekte ve araştırma yapmaktadırlar. Halen 50 ülkeden gelen öğrenciler, lUS'ta birlik, huzur ve barış içinde öğrenim görmektedirler.

Normal eğitim faaliyetleri yanında üniversitemiz, yaz aylarında farklı eğitim seviyelerindeki kişiler için başta İngilizce eğitimi olmak üzere birçok alanda yaz kursları düzenlemektedir. Özellikle Türkiye’deki lise ve üniversite öğrencilerinin yurt dışında, dost bir coğrafyada bu kurslara katılarak, Bosna’daki tarihi ve kültürel geçmişi yakından tanımalarını ve Türk halkı ile Boşnak halkı arasındaki kardeşlik bağını daha iyi anlamalarını arzuluyoruz. Bu amaçla, Bosna Hersek’in ve Batı Balkanların en başarılı Vakıf Üniversitesi olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) yaz döneminde açmayı planladığı Dil eğitimi programlarını, COVİD 19 Pandemisi nedeniyle 03 Ağustos – 28 Ağustos tarihine ertelemiştir. Bu yeni durumun okulunuzdaki öğrencilere duyurulması, bu kapsamda mümkünse hazırladığımız yaz okulu afişinin internet sitenizde yayınlaması hususunda yardımlarınızı talep etmekteyiz.

İlgi ve alakanız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi