Macaristan Budapeşte’de bulunan Kamu Hizmetleri Üniversitesi (Ludovika University of Public Service) 2024/25 Akademik yılı Güz Döneminde olmak üzere 1 haftalık ziyaretçi ya da araştırmacı akademisyenler için burs programı ilanına çıkmıştır.

Ludovika Üniversitesi, Macaristan’ın önde gelen yüksek öğretim kurumlarından olup, siyaset bilimi, askeri bilimler, bilgi toplumu, afet yönetim çalışmaları, siber güvenlik, kamu yönetimi, milli güvenlik çalışmaları, uluslararası çalışmalar, hukuk, strateji çalışmaları, su bilimi ve güvenliği gibi alanlarda lisans, lisans üstü ve doktora sonrası seviyelerde çalışma imkanı sunmaktadır.

Burs programının amacı, farklı ülkelerden gelecek akademisyenler, araştırmacılar ve uzmanların kişisel, kültürel ve bilimsel anlamda iş birliği geliştirmelerine imkan sağlamak ve gelecekte kurumlar arasında bilimsel iş birliklerinin oluşturulmasına katkı sağlamaktır.

Son başvuru tarihi 20 Mayıs 2024.

Başvuru koşulları ve bursla ilgili diğer tüm detaylar için buraya tıklayın.