Erasmus+ KA171 Programı Eğitim Alma Personel Hareketliliği Başvuruları (Avrupa Dışı Ülkelerle)

2022-2023 Projeleri

Değerli ODTÜ Mensupları,

Uluslararası İş Birlikleri Ofisi tarafından, Erasmus+ Personel Hareketliliği Faaliyetleri ve mevcut başvuru süreçleri ile ilgili 4 Ekim, 2024 Cuma günü 10:45-12:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi toplantı düzenlenecektir.

Gerçekleşecek çevrimiçi toplantı linki ve diğer detaylar aşağıda yer almaktadır:

Kayıt linki:

 

 

Konu: Zoom meeting invitation - International Cooperations Office ICO Zoom Toplantısı

Zaman: 4 Eki 2024 10:45 ÖÖ İstanbul

 

Katıl Zoom Toplantı

https://zoom.us/j/95417815527?pwd=nIaprSzLo6QmWSCovpPdbm1dyFP2rD.1

 

Toplantı Kimliği: 954 1781 5527

Parola: 3D1Zw7

 

Değerli ODTÜ Mensupları,

 

Erasmus+ KA171 Projesi, Eğitim Alma Programı Personel Hareketliliği başvuruları (2022-2023 projeleri) 15 Eylül-30 Ekim, 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

 

Bu faaliyet kapsamında Üniversitemiz personelinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri, organize personel hareketliliği haftaları gibi) alması mümkündür. Bu faaliyette personelin mevcut kurum ve biriminde verdiği hizmetlerin kalitesini attırması, iyi uygulama örneklerini kurumuna ve birimine aktarması ve bu yönde bir tecrübe edinmesi amaçlanmaktadır. 

                                                                               

1. Ülke ve Partner Listesi

 

Erasmus+ KA171 Projesi Eğitim Alma Programı Personel Hareketliliği kapsamında gidilebilecek ve hibe tahsis edilebilecek ülke listesi ekte görülebilir.

 

 

Ancak anlaşmalı bir üniversiteye gidilmek istenmesi durumunda ise, personel hareketliliğine yönelik üniversitemizin mevcut anlaşma listesi ekte görülebilir.

.                             

 

Yükseköğretim kurumları Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında kabul edecekleri personel için haftalık özel programlar düzenleyebilmektedirler. Bu programlar Üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışan personele açık olabilmektedir. Uluslararası İş Birlikleri Ofisi’ne, Avrupa dışındaki yükseköğretim kurumları tarafından iletilen Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği ilanlarına aşağıdaki sayfadan ulaşılabilir:

https://ico.metu.edu.tr/training-mobility-3

2. Başvuru Koşulları

 

ODTÜ Personel Dairesi Başkanlığı tarafından ODTÜ'de "üniversite personeli" olarak tanımlanan Üniversitemiz bünyesindeki tüm personel “Eğitim Alma Hareketliliği” programına başvuru yapabilir.

 

Adayların başvuru sırasında ODTU mensubu ve fiilen görev yapıyor olmaları gerekmektedir.

 

Tercih edilen kurum(lar) ile son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2024 tarihinden önce iletişim kurulmuş ve kabul mektuplarının alınmış olması gerekmektedir. Örnek kabul mektubu taslağı aşağıda sunulmuştur. Kabul mektuplarının karşı kurumlarda rektörlük/dekanlık düzeyinde imzalanmış olması şartı aranmamaktadır, faaliyetin gerçekleşeceği birimden onay alınması yeterlidir. Karşı kurumların kendi davet mektubu formatlarını veya kullanmaları da mümkündür.

 

Kabul Mektubu Taslağı

       .                             

Adaylar en fazla 3 ülke için başvuru yapabilirler.

.             

3. Başvuru Belgeleri

 

1) Online başvuru formu; tüm başvuru ve sonuç işlemleri E-Devlet Kariyer Kapısı platformu üzerinden (https://turnaportal.ua.gov.tr/giris?returnUrl=%2F) yürütülecektir. Adayların bu platform üzerinden başvurularını tamamlamaları ve başvuru belgelerini de bu platforma yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru formuna ilişkin rehber ekte görülebilir. 

2) Tercih edilen kurumlardan alınan onaylı kabul mektubunun 30 Ekim 2024 saat 17:00’a kadar başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir. Adayların başvurularını son gün ve son saatlere bırakmaması önerilmekte, son gün ve saatlerde yaşanabilecek teknik aksaklıklardan doğabilecek gecikmeler nedeniyle ilgili adaylara süre uzatımı sağlanamayacaktır.

                                                                  

3) Yabancı Dil Belgesi: Seçim kriterleri belgesinde de görülebileceği üzere adaylara, başvuru sırasında yeterli yabancı dil bilgisine sahip olduğunu (minimum koşullar: YDS ve YÖKDİL C Seviye, ODTÜ İYS 59.5, IELTS 6.0, TOEFL IBT 75) belgelemeleri halinde, ek puan verilecektir. Söz konusu ek puanı alabilmek için yukarıda belirtilen sınav sonuç belgelerine ek olarak, %100 İngilizce dilde eğitim yapan bir üniversiteden lisans veya lisansüstü diploması almış olan mensuplarımız için ilgili diploma örneğini sunmaları da yeterli olacaktır. ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) tarafından idari personele yönelik düzenlenen İngilizce kurslarının “advanced” seviyesindeki kurunun tamamladığına dair onaylı sertifika da kabul edilmektedir.   Yabancı dil belgelerinin son başvuru tarihine (30 Ekim, 2024) kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir; başvuru dönemi içinde başvuru sistemine yabancı dil belgesi yüklememiş adaylara artı puan verilemeyecektir.

                         

4. Seçim Kriterleri

 

Erasmus+ KA171 Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvurularında kullanılan seçim kriterleri ekte görülebilir.

 

Ulusal Ajans Uygulama El Kitabı’na göre Eğitim Alma Faaliyetinde “idari personel önceliklendirilir.” Söz konusu uygulamaya istinaden; ODTÜ Personel Dairesi Başkanlığı tarafından alınan veriye göre idari kadrosu bulunan (görev birimi ve iş tanımından bağımsız olarak kadro itibariyle) tüm personel, öncelik puanı verilecek aday grubudur.

Yerleştirme puanlarının yetmesi ve uygun hibe ve kota kalması durumlarında öncelik puanı verilmeyen diğer personellerin de yerleştirilmeleri yapılabilecek ve bu adaylar da Personel Eğitim Alma Faaliyetinden diğer gruplar gibi yararlanabilecektir.

.                            

 

Erasmus+ KA171 faaliyetlerinde yerleştirmeler bölge kotası ve adayların tercih sıralamalarına göre yapıldığından daha düşük puanlı bir adayın, diğer adayların tercih etmediği bir bölgeyi tercih etmesi durumunda ilgili bölgede hareketlilik gerçekleştirmek üzere seçilebilmesi mümkündür. Yerleştirme ve bütçe süreci bölge kotasına göre değerlendirildiğinden, aynı bölge içinde birden fazla ülke/kurum için başvuruda bulunmasına gerek yoktur. 

 

5. Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgari ve Azami Süreler

Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının 5 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Hibe hesaplamaları yapılırken minimum 5 günlük faaliyet süresine ek olarak 2 gün de seyahat gününe hibe sağlanır. Ancak seyahat günü hibesinin sağlanabilmesi için seyahat günlerinin faaliyet süresine dâhil olmaması gerekmektedir.

                                                                                                                          

                                                                                                                        

Üniversitemiz bünyesinde daha çok sayıda personelin programdan yararlanmasını sağlamak amacıyla, ilgili bölge bütçesine göre, maksimum hareketlilik süresi 1 hafta olarak belirlenmiştir. Birden fazlası kotası bulunan bölgeler için başka bir başvuru olmaması durumunda seçilen yararlanıcının daha uzun süreli hibelendirilmesi mümkün olabilecektir.

 

Ülke ve partner listesindeki “Maksimum Hareketlilik Süresi” kısmı, ilgili bölgede hibelendirilebilecek maksimum faaliyet süresini göstermektedir. Ancak, diğer hareketlilik türlerinden kalan bütçeler ve programlara katılmaktan vazgeçen yararlanıcılar göz önünde bulundurularak yerleştirme aşamasında daha fazla katılımcının yerleştirilmesi de mümkün olabilir. Bir haftadan daha uzun hareketlilikleri desteklemek üzere hibe bulunan bölgelerde, yalnızca bir başvuru olması durumunda, tüm bölge bütçesinin bir adaya verilmesi mümkündür. Birden fazla başvuru olması durumunda ise mevcut bölge bütçesi, program kuralları kapsamında en yüksek puanlı adaylar arasında min. 1 hafta olacak şekilde paylaştırılacaktır.

                                                                                                                         

6. Erasmus+ Hibe Miktarları

 

6. 1. Erasmus+ Günlük Hibe Miktarları

 

Erasmus+ KA171 Personel Eğitim Alma faaliyetinden yararlanacak personele verilecek olan gündelik hibe miktarı tüm ülkeler için günlük 180 Avro’dur. 14 günü aşan hareketliliklerde günlük hibe miktarı 126 Avro olmaktadır. Programdan hibesiz olarak yararlanmak da mümkündür.

 

Toplam seyahat süresinin 2 günü aştığı durumlarda aşan günler için hibe ödenmemektedir (seyahat günleri için maksimum 2 günlük hibe ödenir).

                                                                                                                      

6.2. Mesafeye Göre Seyahat Desteği Tutarı

 

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmektedir.

Gidiş-dönüş bilet ücreti toplam seyahat desteğinden fazla olursa ek seyahat desteği verilemeyecek, az olursa da kalan meblağ geri istenmeyecektir.

                                                                                                                       

 

Katılımcılar, seyahat ayarlamalarını yapmakla yükümlüdür. Uluslararası İş Birliği Ofisi, katılımcıların seyahat ayarlamaları veya uçak bileti temininde herhangi bir görev almamaktadır.

Seyahat ayarlamalarında doğabilecek aksaklıklar nedeniyle gerçekleştirilemeyen hareketlilik faaliyetleri geçersiz sayılır ve yararlanıcıya gerçekleştirilen hibe ödemesinin iadesi beklenir.  

Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

 

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm   

 

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.