* An English version of the announcement follows below.

 

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ!!!!

 

Sevgili Öğrenciler,

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan KESİN OLMAYAN hibe dağıtım sonuçlarına göre 2023-2024 Akademik Yılı Erasmus+ KA131 Öğrenim programı kapsamında Üniversitemize tahsis edilmesi öngörülen program bütçesi çerçevesinde ve öğrencilerimizin başvuru puan sıralaması itibarıyla ilk 196 kişi içerisinde yer alan öğrencilerimiz hibelendirilebilecektir

Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında yıllık imzalanan katkı anlaşmasının imza süreci devam ettiği için ilan edilen hibe tutarları geçici nitelikte olup, imza sürecinin tamamlanması sonrasında değişiklik gösterebilecektir.

Bir üniversiteye yerleştirilmiş ancak en üst ilk 196 kişi arasında yer bulamayan öğrencilerimiz hibe sıralaması olarak "Yedek" statüsünde olacak ve ilk 196 kişiden herhangi bir öğrenci programdan çekildiğinde, yedek liste güncellenecektir. Hibe sırası size geldiği takdirde Uluslararası İş Birlikleri Ofisi (UIO) danışmanınız tarafından bilgilendirileceksiniz. Bu durum ile ilgili ayrıca bir şey yapmanız gerekmemektedir. 

Yukarıda açıklandığı üzere hibelendirilen öğrenci sayısı program ülke gruplarına göre belirlenmiş ve Üniversitemize tahsis edilmesi öngörülen toplam bütçe, tüm hareketlilik programlarından (öğrenim, staj, kısa doktora, personel hareketliliklerinden ve Karma Yoğun-BIP programlarından) yaralan kişi sayısını en üst ve optimum düzeyde tutmak üzere dağıtılmıştır. Üniversitemiz bünyesinde Erasmus+ öğrenim programlarına yerleştirilmiş öğrencilerimizin çoğunluğu 1. ve 2. Grup program ülkelerini tercih edip bu gruptaki ülkelere yerleştirildiğinden, hibelendirilen öğrenci sayısı, Türkiye Ulusal Ajansı'nın öngördüğü sayılara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu durumun sebebi Türkiye Ulusal Ajansı’nın öngörülen hibeli öğrenci sayısını belirlerken 1., 2. ve 3. Grup program ülkelerinin ortalama hibe tutarlarını baz alması ve ortalama bir Erasmus+ öğrenim süresini göz önünde bulundurmasıdır. Ancak, Üniversitemiz öğrencileri hem hibesi daha yüksek olan 1. ve 2. Grup ülkeleri tercih edip yerleşmekte hem de Almanya gibi eğitim süresi ortalamanın üstünde süren ülkelere daha çok hareketlilik gerçekleştirmektedirler.

Dolayısıyla hem tüm hareketlilik programlarında optimum düzeyde yararlanıcı sayısına ulaşmak amacıyla hem de ülke gruplarının hibe tutarlarındaki farklılıklar nedeniyle, Türkiye Ulusal Ajansı’nın ortalama öğrenci sayısı ile Üniversitemiz ortalama öğrenci sayısı arasında fark oluşabilmektedir.

 

KESİN OLMAYAN hibe dağıtım sonuçları ve güncel sıralamaların olduğu listeye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Link 1: KESİN OLMAYAN HİBE SONUÇLARI

 

İngiltere’de yer alan partner yükseköğretim kurumlarına yerleşmiş öğrencilerimizin güncel sıralamalarının olduğu listeye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Link 2 İngiltere’deki kurumlara yerleşenler listesi

 

2023-2024 Erasmus+ Student Mobility Grants in Euros (monthly)

1. and 2. Group Program Countries

Austria, Denmark, Finland, France, Ireland, Italy, Liechtenstein,

Norway, Sweden, Belgium, Cyprus (Güney Kıbrıs),

Germany, Greece, Iceland, Luxemburg, The Netherlands, Portugal, Spain, Malta, UK

600€

 

 

3. Group Program Countries

Bulgaria, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland,

Romania, Slovakia, Macedonia, Czech Republic, Croatia,

Slovenia, Serbia

450€

 

Daha önce duyurulduğu üzere, Erasmus programından geri çekilme son tarihi 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 23:59 olarak güncellenmiştir. Erasmus hareketliliklerinden çekilmek isteyen öğrenciler, gelecekteki Erasmus başvurularında puan kesintisi olmaması için belirtilen son tarihe kadar UİO danışmanlarına programdan çekilme taleplerini belirten bir e-posta göndermelidir.

 

……………………………………….


PLEASE READ THE EXPLANATIONS BELOW CAREFULLY!!

Dear Students, 

The Turkish National Agency has announced the estimated grant allocation decision to the universities. The grant allocation is subject to change and is NOT the final result. According to the grant amount that is planned to be allocated to METU,  the first 196 students according to the overall grades will have the “granted” status. Whenever a student withdraws from the program, the waiting list will be updated. You will be informed if you get the grant later on by your ICO advisor.  

As the signature process of the annual contribution agreement between Turkey and the European Commission is ongoing, the announced grant amounts are provisional and may change after the signature process is completed.

The number of granted students is determined according to the program country groups. Also, the optimum number of beneficiaries from all mobility programs (studies, traineeship, short-term doctoral mobility, staff mobilities and BIP) are sought while distributing the total estimated grant amount. Since most of our students have been placed to 1st and 2nd Group program countries and the budget is allocated to all mobility programs optimally, the number of granted students might differ from the number envisaged by the Turkish National Agency, which uses the average grant amounts of 1st, 2nd and 3rd Group program countries for an average mobility period.  

You can see the list of estimated grant results in the below links: 

Link 1ESTIMATED GRANT RESULTS

The list of the current rankings of our students placed in partner higher education institutions in the UK can be accessed from the link below:

Link 2  Student list who were placed in UK partner universities

 

2023-2024 Erasmus+ Student Mobility Grants in Euros (monthly)

1. and 2. Group Program Countries

Austria, Denmark, Finland, France, Ireland, Italy, Liechtenstein,

Norway, Sweden, Belgium, Cyprus (Güney Kıbrıs),

Germany, Greece, Iceland, Luxemburg, The Netherlands, Portugal, Spain, Malta, UK

600€

 

 

 

3. Group Program Countries

Bulgaria, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland,

Romania, Slovakia, Macedonia, Czech Republic, Croatia,

Slovenia, Serbia

450€

 

As previously announced, the withdrawal deadline for 2023 Project Budget Erasmus+ KA131 (European Mobility Program) Student Mobility for Studies in the 2023-2024 Academic Year has been extended to 18 August 2023 Friday 23:59. Students who wish to withdraw from their Erasmus mobilities can send an e-mail stating their request to their ICO advisors until the deadline in order not to receive a point reduction in their future Erasmus applications.