ERASMUS+ ICM Personel Egitim Alma Faaliyeti - 2017 Bahar Donemi

Universitemiz Erasmus+ International Credit Mobility (KA107 - Avrupa disi ulkelerle isbirligi) programina katilmak uzere butce almistir. Program ogrenim ve ders verme hareketliliginin yaninda personel icin egitim alma hareketliligini de kapsamaktadir.

Proje suresi boyunca, anlasmali oldugumuz universitelerde kısa sureli egitim alma faaliyetlerinde bulunmak mumkun olacaktir. Faaliyet kapsamında personelin mevcut isi ile ilgili konularda sahip oldugu becerileri gelistirmek uzere cesitli egitimler (isbasi egitimleri, gozlem surecleri gibi) almasi mumkundur. (Konferans katilimlari faaliyet kapsaminda desteklenememektedir).

Faaliyet suresi en az 5 isgunu olmalidir. Programin kosulu, personelin anlasmali universitelerden birinden kabul almasi ve kabul alinan tarihler arasinda her gun faaliyet gerceklestirmesidir.

Giden personele 2 haftaya kadar hibe destegi, ayrıca seyahat destegi Universitemiz proje butcesinden saglanacaktir. Program kapsaminda 160 € gunluk harcirah ve gidilen sehre bagli olarak 275 -1100 € arasi seyahat destegi saglanmaktadir. Programdan hibe almadan yararlanmak da mumkundur.

Mevcut basvuru cagrisi asagida da gorulecegi uzere, ABD, Cin, İsrail, Kolombiya, Hindistan gibi 23 ulkeyi kapsamaktadir. Ortak ulkeler ve anlasmali universitelerin listesi BURADA görülebilir.

Cagri ile ilgili bilgiler asagida sunulmaktadir:

• Son basvuru tarihi: 10 Mart 2017
  • Hareketliligin gerceklestirilebilecegi son tarih: 31 Temmuz 2017
  • Minimum faaliyet suresi: 5 is gunu (1 hafta)
  • Basvuru yapilabilecek ulke/universiteler ile hibe ve seyahat destekleri BURADA görülebilir.

Basvuru kosullari:

1. Adaylarin basvuru sirasinda ODTU mensubu ve fiilen görev yapiyor olmalari gerekmektedir.
  2. Tercih edilen universite(ler) ile son basvuru tarihi olan 10 Mart 2017 tarihinden once iletisim kurulmus ve e-posta araciligiyla da olsa on kabul alinmis olmasi beklenmektedir.
  3. Adaylar en fazla 3 ulke icin basvuru yapabilirler. Basvurulan her ulke icin bir universiteden on kabul alinmasi beklenmektedir.
  4. On kabul alinmayan ulkeler secim surecinde degerlendirmeye alinmayacaktir.
  5. Birden fazla ulkeye basvuran adaylarin tercih onceligini belirtmeleri gerekmektedir.

Basvuru belgeleri:

1. On kabul mektubu/mesaji
  2. Basvuru formu (buradan indirilebilir)

Basvuru belgelerinin 10 Mart 2017 tarihine kadar icm@metu.edu.tr adresine gonderilmesi gerekmektedir.

Programla ilgili sorulariniz icin Uluslararasi Isbirligi Ofisi'ne ulasabilirsiniz: icm@metu.edu.tr